Extra menu

More Museums

Dmoz for WP - Múzeumok és kiállítások

Top » World » Magyar » Művészet és kultúra » Múzeumok és kiállítások   [0/40]

  


»Tudománytörténet [0/8]
A fertőrákosi Mithras-szentély - Az 1800 éves Mithras-barlang a Világörökség része.
Aquincumi Múzeum - Az Óbuda területén fekvő római kori város maradványai és emlékei. A honlapon múzeum-kronológia; programajánló; gyűjtemény-bemutatók képes tárgyleltárral; letölthető kiadvány az ásatásokról; budapesti római emlékek áttekintése.
Balatoni Múzeum, Keszthely - A honlap a múzeum kiállításairól, rendezvényeiről szól elsősorban, de emellett számos egyéb fontos információt tartalmaz: nyitva tartás, belépőjegyek, elérhetőség, munkatársak, kutatóknak szóló információk, stb.
Budapesti Történeti Múzeum - A budai királyi várpalotában található múzeum régészeti leletekkel, a várostörténet tárgyi anyagával és képzőművészeti alkotásokkal. Rövid ismertető a Gül baba türbe, a Hercules villa, a Fürdőmúzeum és a középkori zsidó imaház történetéről, nyitvatartásáról.
Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Múzeumi Szervezete - A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Múzeumi Szervezete 17 intézményt foglal magában az egész megye területéről.
Bélyegmúzeum - Ötszázezer kiállított, összesen 13 millió bélyeg; a magyar bélyegek teljes gyűjteménye. Virtuális kiállítás az 1871-es kiadású Kőnyomatos és Réznyomatos sorozatról.
Deák Gyűjtemény - A székesfehérvári Városi Képtár hivatalos honlapja. Tartalmazza Deák Dénes (1931-1993) műgyűjtő által a városnak adományozott XX. századi magyar képzőművészeti gyűjtemény műtárgyanyagát és képet ad a művészeti múzeum tevékenységéről.
Evangélikus Országos Múzeum - Az evangélikus egyház kulturális és művészeti emlékei (köztük Luther Márton eredeti végrendelete) az első pesti evangélikus gyülekezet épületében. A honlapon történeti háttér.
Hadtörténeti Intézet és Múzeum - Magyar, vagy magyar vonatkozással bíró hadtörténelmi tárgyak, dokumentumok.
Helikon Kastélymúzeum - A keszthelyi Festetics kastély leírása és a kastélyban rendezett kiállítások, rendezvények, koncertek időpontjai.
Iparművészeti Múzeum - Az európai iparművészet remekei a középkortól napjainkig; ötvös, kerámia-, üveg-, porcelán- és textil-gyűjtemények. A honlapon hírek, rövid virtuális kiállítások, kiadványlista.
Kinizsi Vármúzeum, Nagyvázsony - A Kinizsi Vár március közepétől október végéig látogatható.
Képzőművészet Magyarországon - Rendkívül átfogó virtuális kiállítás a románkori kezdetektől a 20. század közepéig terjedő időszakról. Korszakok, művészek, műtárgyak ismertetése; kislexikon; képeslapküldési lehetőség.
Központi Bányászati Múzeum - A magyar bányászat története és a bányászati tudományok bemutatása Sopronban. A honlapon kiállításvezető az állandó kiállításhoz, kereshető adatbázis a gyűjteményről, letölthető filmek.
Liszt Ferenc Emlékmúzeum - Liszt eredeti hangszerei, bútorai, könyv- és kottatára, valamint személyes tárgyai. A honlapon tárlatbemutatás.
Magyar Fotográfiai Múzeum - Egymilliós gyűjtemény Kecskeméten 1840-es dagerrotípiától napjaink fényképeiig. A múzeum történetének és munkájának bemutatása, részletes tárlatismertető, kiadványlista.
Magyar Mezőgazdasági Múzeum - A magyarországi állattenyésztés, növénytermesztés, vadászat, halászat, erdészet emlékei a városligeti Vajdahunyadvárban. A honlapon a kiállítások és gyűjtemények leírása; rövid ismertető a keszthelyi Georgikon Majormúzeumról.
Magyar Nemzeti Múzeum - A magyar nép és Magyarország történetére vonatkozó tárgyi emlékanyag gyûjtése, õrzése, feldolgozása és bemutatása. A honlapon leírás és ízelítő a jelenlegi és korábbi kiállításokból, műtárgyak képgalériája, filiálék bemutatása, aktuális programok.
Magyar Olajipari Múzeum - A magyarországi szénhidrogénipar és a vízbányászat történeti emlékei Zalaegerszegen. A honlapon a szabadtéri műszaki emlékek ismertetése; képgaléria a szoborparkról; ipartörténeti áttekintés és virtuális kiállítás.
Magyar Természettudományi Múzeum - Növény-, állat- és embertani kiállítások, őslény- és ásványtár; kutatási és oktatási tevékenység. A honlapon részletes gyűjtemény-ismertetés és múzeumtörténet, virtuális kiállítások, kereshető meteorit- és ősállattani adatbázis, képtár és állathang-felismerési teszt.
Magyar Vasúttörténeti Park Baráti Kör - A hírek mellett leírást találunk a mozdonyokról és azok örökbefogadóiról. A Baráti Kör leírása és tagjanak felsorolása mellett egyesületi napló és fotógaléria is található itt.
Magyar Vegyészeti Múzeum - A hazai kémiatudomány és vegyipar története, nagyjainak arcképcsarnoka Várpalotán. A honlapon rövid ipartörténet és számos életrajz.
Magyar múzeumok honlapja - Gyűjteményes múzeumlap hírekkel, nyitó és záruló időszaki kiállítások ismertetésével, múzeum-keresővel, nemzetközi múzeum-katalógussal.
Magyarország múzeumai a weben - Linkek magyar múzeumokra, megyék szerinti bontásban.
Magyarország víztornyai - Több száz víztorony fotója, története - virtuális víztoronymúzeum.
Munkácsy Mihály Múzeum - A művész festményei, grafikái, dokumentumok és korabeli fényképek. A honlapon múzeumtörténet, Munkácsy életrajza, illetve virtuális kiállítás a bemutatott tárgyakból és fotókból.
Mátra Múzeum - A gyöngyösi Mátra Múzeum honlapja: vadászattörténet, helytörténet, ásványok, ősmaradványok.
Nagytétényi Kastélymúzeum - Az Iparművészeti Múzeum állandó bútortörténeti kiállítása a Száraz-Rudnyánszky kastélyban. A honlapon kastélytörténet, aktualitások, képgaléria a műtárgyakról.
Néprajzi Múzeum - A magyar népi kultúrát bemutató állandó, valamint változatos témájú időszakos kiállítások; könyvtár és gyűjtemények. A honlapon múzeumtörténet, virtuális kiállítás; könyvtári és műtárgy-adatbázis; digitalizált etnológiai adattár (fényképek, kéziratok, népzene); megvásárolható kiadványok és videókazetták ismertetése.
Népviseleteink.hu - Megismerkedhet a Kárpát-medence legnagyobb látogatható viseletgyűjteményével, nagyapáink lassan feledésbe merülő kismesterségeivel.
Paksi Városi Múzeum - Paks és tágabb környéke régészeti, néprajzi, helytörténeti-újkortörténeti emlékeinek gyűjteménye.
Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeum - A Pick szalámi és a szalámigyár, valamint a szegedi paprika gyártásának történetét bemutató kiállítás.
Szoborpark Múzeum - A politikai rendszerváltás után Budapest utcáiról eltávolított szobrok szabadtéri kiállítása a Tétényi-fennsíkon. A honlapon képgaléria; a szovjet-orosz börtönkultúráról készült tanulmány képes ismertetése.
Tanyamúzeum - Magyarország tanyamúzeumai, tanyák, kiállítóhelyek bemutatása, története, illetve tájházak megyénkénti és helységenkénti lebontásban.
Thorma János Múzeum - Kiskunhalasi gyűjtemény főleg néprajzi és helytörténeti, ezenkívül régészeti, numizmatikai, képzõ- és iparmûvészeti anyagokkal; dokumentum-, fotó- és könyvtárral. A honlapon múzeumtörténet, programok, kiállítások, hírlevél.
Tojásmúzeum - Népművészeti tojásdíszitmények tájegységenkénti gyűjteménye a baranyai Zengővárkonyon.
Tolna megye műemlékei - A megye műemlékei a középkortól napjainkig, tanulmányok, képek.
Trianon Múzeum - A békeszerződéssel, történetével és következményeivel foglalkozó gyűjtemény Várpalotán.
Veszprémi Megyei Múzeum - A múzeum igazgatóságának lapja
Virtuális Diafilm-történeti Múzeum - Hazai film-diapozitíveket őrző magángyűjtemény az 1920-as évektől napjainkig megjelent diafilmekkel és diasorozatokkal. A honlapon történeti áttekintés és virtuális vetítőterem több mint száz megtekinthető diafilmmel.

Ez a kategória más nyelveken:

Angol [638/4.592]
Azeri [0/0]
Baszk [0/15]
Bolgár [0/27]
Breton [0/1]
Cseh [3/64]
Dán [25/128]
Finn [0/19]
Francia [657/6.499]
Fárszi [0/4]
Galíciai [0/40]
Görög [0/17]
Holland [19/271]
Horvát [0/4]
Indonéz [0/2]
Japán [11/181]
Katalán [4/59]
Koreai [4/2]
Kínai [7/30]
Kínai (egyszerűsített) [4/119]
Lengyel [14/112]
Lietuvių [5/22]
Norvég [17/72]
Német [78/752]
O'zbekcha [0/1]
Olasz [6/74]
Orosz [32/427]
Portugál [0/13]
Román [9/42]
Slovensky [0/39]
Spanyol [80/610]
Svéd [22/151]
Szerb [0/21]
Szlovén [0/23]
Thai [0/9]
Török [0/24]
Ukrán [0/30]
Vietnami [0/1]

"Múzeumok és kiállítások" keresés: All the Web :: AltaVista :: Google USENET :: Google :: HotBot :: Lycos :: Teoma :: Yahoo

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes